Politika zasebnosti

Politika varovanje zasebnosti in piškotkov

Podjetje Nemis, Nejc Bajželj s.p. spoštuje in ščiti vašo zasebnost. V nadaljevanju preberite, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki.

Ta politika uporabe piškotkov opisuje obravnavo podatkov, ki nam jih zagotavljajo ali zbirajo naše digitalne platforme, piškotki in piškotkom podobne tehnologije. Ta politika je skladna s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU in lokalno zakonodajo.

Nemis, Nejc Bajželj s.p. je lastnik spletne strani wowshop24.si in upravljavec osebnih podatkov. Ta izjava o varovanju osebnih podatkov se uporablja za naslednje kategorije posameznikov:

  • kupci;
  • potencialni kupci;
  • obiskovalci spletne strani;
  • dobavitelji in poslovni partnerji.

1. Splošno o obdelavi osebnih podatkov

Obdelavo osebnih podatkov izvajamo zgolj na podlagi vnaprej opredeljenih, zakonitih namenov in ob uporabi ustrezne pravne podlage. Katere namene in pravne podlage uporabljamo za posamezno skupino posameznikov si lahko preberete v spodnjih točkah.

Osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je to potrebno, da se izpolni namen obdelave, za katerega smo osebne podatke zbrali. Kadar osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja, jih obdelujemo do vašega preklica. Roke hrambe za obdelavo za posamezen namen podrobneje opredeljujemo v spodnjih točkah.

2. Namen obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo za različne namene, glede na to v kakšnem odnosu ste z nami. Nameni so podrobneje opredeljeni v spodnjih tabelah, vključno z roki hrambe.

 

V vlogi kupca:

Namen obdelaveOsebni podatki, ki jih obdelujemoPravna podlagaRok hrambe
Oprava nakupa na naši spletni strani· ime in priimek;

· naslov za dostavo;

· firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);

· davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);

· naslov elektronske pošte (uporabniško ime);

· geslo v šifrirani obliki;

· kontaktna telefonska številka;

· država bivanja.

Pogodba5 let od zaključka naročila
Komuniciranje z vami na podlagi naročila· ime in priimek;

· naslov za dostavo;

· firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);

· davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);

· naslov elektronske pošte (uporabniško ime);

· geslo v šifrirani obliki;

· kontaktna telefonska številka;

· država bivanja

Pogodba5 let od zaključka naročila
Pošiljanje e-novice-naslov, ime in priimekZakonDo preklica
Pošiljanje prilagojenih e-novic z uporabo profiliranjae-naslov, ime in priimek, podatki iz profilaSoglasjeDo preklica
Tržno komuniciranje na podlagi profiliranjaPodatki iz profilaSoglasjeDo preklica
Pošiljanje anket o zadovoljstvue-naslov, ime in priimek, podatki iz anketeZakoniti interes optimizacije poslovanja in zagotavljanja ustrezne ponudbe1 leto od oprave ankete
Opravljanje statističnih analizAgregirani podatki o nakupih, ogledih in drugih aktivnostih na spletnem mestu, ki ne omogočajo identifikacije posameznikaZakoniti interes optimizacije poslovanja in zagotavljanja ustrezne ponudbe1 leto
Uveljavljanje pravnih zahtevkov in zaščita naših pravicPodatki so odvisni od pravnega zahtevka, pri čemer vedno spoštujemo načelo minimizacijeZakonSkladno z zakonodajo

 

V vlogi obiskovalca spletnih strani ali potencialnega kupca:

Namen obdelaveOsebni podatki, ki jih obdelujemoPravna podlagaRok hrambe
Pošiljanje e-novice-naslov, ime in priimekSoglasjeDo preklica
Pošiljanje prilagojenih e-novic z uporabo profiliranjae-naslov, ime in priimek, podatki iz profilaSoglasjeDo preklica
Tržno komuniciranje na podlagi profiliranjaPodatki iz profilaSoglasjeDo preklica
Komuniciranje z vami na podlagi vašega povpraševanjae-naslov ali telefonska številka, ime in priimekZakoniti interes zagotavljanja učinkovite komunikacije s posamezniki3 mesece od zaključka komunikacije
Pošiljanje anket o zadovoljstvue-naslov, ime in priimek, podatki iz anketeZakoniti interes optimizacije poslovanja in zagotavljanja ustrezne ponudbe1 leto od oprave ankete
Opravljanje statističnih analizAgregirani podatki o nakupih, ogledih in drugih aktivnostih na spletnem mestu, ki ne omogočajo identifikacije posameznikaZakoniti interes optimizacije poslovanja in zagotavljanja ustrezne ponudbeDo preklica
Zagotavljanje varnosti spletnega mestaIP naslovZakoniti interes zagotavljati varno spletno mesto in nakupeDo preklica
Uveljavljanje pravnih zahtevkov in zaščita naših pravicPodatki so odvisni od pravnega zahtevka, pri čemer vedno spoštujemo načelo minimizacijeZakonSkladno z zakonodajo

 

Kadar nastopate v vlogi dobavitelja vaše osebne podatke obdelujemo za namene izpolnitve pogodbenih obveznosti in jih hranimo 5 let od izvršitve pogodbe oz. zaključka poslovnega sodelovanja. V primeru spora pa osebne podatke hranimo do izdaje pravnomočne odločbe pristojnega organa.

Profiliranje je zbiranje in obdelava osebnih podatkov o posamezniku, na podlagi katerega se sestavi posameznikov profil. Na ta način vam lahko ponudimo izdelke, ki so za vas zanimivi in prilagojeni vašim interesom. Profiliranje bomo uporabljali zgolj na podlagi vašega soglasja.

V družbi Nemis, Nejc Bajželj s.p. za profiliranje uporabljamo naslednje kategorije podatkov: zgodovina in vsebina nakupa, lokaciji opravljenega nakupa, čas opravljenega nakupa.

 

 

3. Posredovanje osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali drugim, razen v naslednjih primerih:

  • Ko povezana podjetja ali tretje osebe opravljajo storitve v našem imenu, na primer odgovarjajo na vaše zahteve, ali dostavljajo pakete in storitve za stranke, in podobno. Tem podjetjem je prepovedano uporabljati vaše osebne podatke za druge namene kot tiste, ki smo jih od njih zahtevali mi ali jih od njih zahteva zakonodaja. Sem spadajo npr. dostavne službe, ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil, ipd.
  • Ko delimo osebne podatke v podjetju ali s tretjimi osebami, da bi zagotovili varnost in zaščito naših strank, zaščitili svoje pravice in lastnino skladno s pravnimi postopki ali v drugih primerih, če v dobri veri verjamemo, da razkritje zahteva zakonodaja. Sem spadajo npr. IT in finančni svetovalci, zunanji pravni svetovalci, ipd.

Vse tretje osebe, s katerimi delimo osebne podatke, so zavezane k varovanju osebnih podatkov z ločeno pogodbo. Prav tako tretje osebe ne smejo uporabljati teh osebnih podatkov za namene izven s pogodbo določenih osebnih podatkov.

4. Varnost, integriteta in hranjenje podatkov

Varnost, integriteta in zaupnost vaših podatkov so za nas izjemno pomembne. Naše podjetje izvaja tehnične, administrativne in fizične varnostne ukrepe, namenjene zaščiti podatkov pred nepooblaščenim dostopom, razkritjem, uporabo in spreminjanjem.

Med te ukrepe spadajo:

  • redno posodabljanje programske, strojne in aplikativne opreme,
  • izobraževanje zaposlenih,
  • preverjanje in nadzor nad pogodbenimi obdelovalci in
  • ustrezno varovanje poslovnih prostorov.

Redno preverjamo svoje varnostne postopke, da pretehtamo ustrezne najnovejše tehnologije in metode. Prosimo, upoštevajte, da kljub našim najboljšim prizadevanjem nobeni varnostni ukrepi niso popolni ali takšni, da bi jih bilo nemogoče zaobiti.

5. O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

5.1 Piškotki, ki jih uporabljamo

Na naši spletni strani uporabljamo različne kategorije piškotkov, ki jih delimo na:

  • Nujni piškotki so piškotki, brez katerih naša spletna stran ne deluje. Te piškotki se avtomatično namestijo na vašo napravo in jih ni mogoče izklopiti. Nujni piškotki vas ne morejo identificirati in skrbijo zgolj za pravilno prikazovanje spletne strani.
  • Analitični piškotki nam omogočajo izvedbo različnih statističnih analiz našega spletnega mesta. Te piškotki se uporabljajo v anonimizirani obliki, kar pomeni da vas ne morejo identificirati. Uporabo piškotkov lahko izklopite v brskalniku oz. pasici ˝upravljanje s piškotki˝ na dnu naše spletne strani.
  • Funkcionalni piškotki so piškotki, ki omogočajo razne funkcije naše spletne strani, kot je npr. nastavitev jezika, ohranjanje košarice, ipd. Te piškotke bomo namestili le ob vašem predhodnem soglasju.
  • Oglasni oz. marketinški piškotki se uporabljajo za izvajanje prilagojenega oglaševanja. Ti piškotki na podlagi podatkov ustvarijo vaš profil, na podlagi katerega se vam prikazujejo oglasi, ki so za vas zanimivi. Te piškotke bomo namestili le ob vašem soglasju. Opozarjamo vas, da zavrnitev uporabe piškotkov ne bo preprečila prikazovanja oglasov na spletnih straneh, saj boste oglase še vedno dobivali; oglasi, ki jih boste videli pa ne bodo prilagojeni vašim interesom.

Poleg zgornje delitve poznamo tudi lastne piškotke in piškotke tretjih oseb, ki delujejo na naši spletni strani.

  • Lastni piškotki so piškotki, ki pripadajo temu spletnemu mestu, in so na spletno mesto nameščeni z naše strani oz. s strani naših pogodbenih obdelovalcev. Več o pogodbenih obdelovalcih najdete v naši politiki zasebnosti.
  • Piškotki tretjih oseb so piškotki drugih spletnih mest, ki s pomočjo piškotkov omogočajo uporabo personaliziranih oglasov. Te piškotki se uporabljajo za sledenje rabi interneta in tako omogočajo prikazovanje oglasov, ki so za vas relevantni in zanimivi.

5.2 Urejanje nastavitev piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi.

Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite, v pasici na dnu spletne strani »Upravljanje s piškotki«.

Ko obiščete naše spletno mesto, bodo avtomatično nameščeni zgolj nujni piškotki in anonimizirani analitični piškotki. Preferenčne in marketinške piškotke pa bomo namestili zgolj na podlagi vašega soglasja.

Kako podam soglasje?

Ko boste našo stran obiskali prvič, se vam bo odprlo pojavno okno, kjer boste lahko izbrali ustrezne nastavitve piškotkov. Če ste našo stran že obiskali in piškotke potrdili, lahko nastavitve spremenite tako da kliknete na pasico ˝upravljanje piškotkov˝ na dnu našega spletnega mesta. Zopet se bo odprlo pojavno okno, kjer boste lahko uredili nastavitve piškotkov.

Opozarjamo vas, da zavrnitev oglasnih piškotkov ne bo preprečila prikazovanja oglasov, saj boste še vedno videli enako število oglasov kot če bi oglasne piškotke sprejeli. Zavrnitev oglasnih piškotkov, bo povzročila le to, da boste videvali splošne generalizirane oglase, ne pa oglasov, ki bi bili prilagojeni vašim željam in potrebam.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v tudi vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi https://marketingplatform.google.com/about/.

Več o piškotkih si lahko preberete na: http://youronlinechoices.com/sl/ .

5.3 Nameni, za katere se uporabljajo piškotki na našem spletnem mestu

Piškotki se na našem spletnem mestu uporabljajo v različne namene in sicer:

  • prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku,
  • ohranitev ocen artiklov, ki ste jih podali,
  • analize spletnega mesta,
  • zagotavljanje varnosti spletnega mesta
  • sejni piškotek za spremljanje in ohranjanje nakupovalne košarice,
  • piškotek za pošiljanje sporočila o nedokončanem nakupu,
  • delovanje video vsebin,
  • delovanje klepeta na strani in
  • oglaševanje.

5.4 Pravice, ki jih imate glede obdelave osebnih podatkov z uporabo piškotkov

Poleg urejanja nastavitev piškotkov, kot opredeljeno zgoraj, imate možnost uveljavljati pravice, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. Te pravice so podrobneje opredeljene v naši politiki zasebnosti.

5.5 Spremembe in kontakt

Ta politika piškotkov se lahko kadarkoli spremeni. Posodobljena verzija bo objavljena na: wowshop24.si .

Če imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete nadaljnje informacije o piškotkih ali obdelavi osebnih podatkov, nas kontaktirajte na [email protected] .

6. Vaše pravice

V okviru obdelave osebnih podatkov imate na voljo določene pravice, ki jih izvajate tako, da pisno stopite v stik z nami.

Prosimo, upoštevajte dejstvo, da vam morda ne bomo mogli zagotoviti določenih izdelkov in storitev, če nam ne dovolite zbirati vaših osebnih podatkov, prav tako nekatere naše storitve morda ne bodo mogle upoštevati vaših interesov in preferenc. Npr. če nam ne podate naslova za dostavo, pogodbe z vami ne moremo skleniti, saj vam brez naslova ne moremo zagotoviti dostave naročenih izdelkov.

Pravice lahko izvajate tako da, se na nas obrnete pisno na naslov Nemis, Nejc Bajželj s.p., Delavska cesta 59, 4000 Kranj s pripisom varstvo osebnih podatkov ali preko e-pošte na [email protected] z zadevo varstvo osebnih podatkov. Na vašo zahtevo bomo odgovorili v roku enega meseca z možnostjo podaljšanja roka za dodatni mesec dni. V primeru podaljšanja vas bomo o tem obvestili znotraj meseca dni po prejemu vaše zahteve.

Na voljo imate naslednje pravice:

  • Dostop do osebnih podatkov: od nas lahko zahtevate informacijo o tem ali obdeluje osebne podatke o vas, in v primeru, da jih, lahko zahtevate dostop do osebnih podatkov in informacije o obdelavi (katere podatke obdelujemo in od kod ti podatki izvirajo).
  • Popravek osebnih podatkov: od nas lahko zahtevate, da popravimo oz. dopolnimo nepopolne oz. netočne podatke, ki jih obdelujemo o vas.
  • Omejitev obdelave osebnih podatkov: od nas lahko zahtevate omejitev obdelave svojih osebnih podatkov (kadar npr. poteka preverba točnosti oz. popolnosti vaših osebnih podatkov).
  • Izbris osebnih podatkov: od nas lahko zahtevate, da vaše osebne podatke izbrišemo (izbrisati ne moremo tistih osebnih podatkov, ki jih vodimo zaradi zakonskih zahtev ali na podlagi pogodbenega odnosa).
  • Izpis osebnih podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, posredujemo v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
  • Preklic privolitve: kadarkoli imate pravico preklicati privolitev glede uporabe vaših osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo na podlagi privolitve. Privolitev je mogoče preklicati na katerikoli način opredeljen v tej Politiki. Preklic privolitve nima nikakršnih negativnih posledic, vendar pa je možno, da vam, zaradi preklica, določenih storitev ne bo več mogel zagotavljati.
  • Ugovor obdelavi osebnih podatkov: pravico imate ugovarjati k obdelavi vaših osebnih podatkov, kadar gre za obdelavo za namene neposrednega trženja oz. za posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim osebam za namene neposrednega trženja. Prav tako lahko ugovarjate obdelavi, kadar vaše podatke uporabljamo za namene neposrednega trženja z uporabo prilagojenih oz. individualnih ponudb (˝profiliranje˝). Ugovor lahko podate na katerikoli način opredeljen v tej Politiki.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov: pravico imate zahtevati izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali. Podatke vam bomo posredovali v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Te podatke ste upravičeni posredovati drugemu upravljavcu po vaši izbiri. Kadar je to tehnično izvedljivo, lahko zahtevate, da se vaše osebne podatke neposredno prenese k drugemu upravljavcu.

Seznanjamo vas, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od vas zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da vas ne more zanesljivo identificirati.

Če menite, da podjetje Nemis, Nejc Bajželj s.p. krši svoje obveznosti v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko pritožite pri Informacijskem pooblaščencu, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana ali preko e-pošte na [email protected]. Več informacij o Informacijskem pooblaščencu in obdelavi osebnih podatkov lahko dobite na: https://www.ip-rs.si/.

7. Spremembe te izjave o politiki varovanja zasebnosti in piškotkov

Občasno lahko to izjavo spremenimo tako, da jo prilagodimo najnovejšim tehnologijam, industrijskim praksam, zakonodajnim zahtevam ali za druge namene. Na naših digitalnih platformah bo objavljena veljavna verzija izjave o varovanju osebnih podatkov. Svetujemo vam, da redno spremljate Izjavo o varovanju osebnih podatkov, če tako zahteva veljavna zakonodaja, bomo pred spremembami zanje pridobili vaše soglasje.

8. Pripombe in vprašanja

Če imate pripombo ali vprašanje o tej izjavi o varstvu osebnih podatkov, se obrnite pisno na podjetje Nemis, Nejc Bajželj s.p. ali na e-naslov [email protected]